Пектин HMС-RS 1 це пектин швидкої садки, що представляє собою білуватий порошок, екстрагований з цедри цитрусових плодів.
Склад продукту: пектин (Е440і), сахароза.
Області застосування:Продукт широко використовується у якості загусника, емульгатора і стабілізатора в харчовій промисловості при виробництві: зефіру, мармеладу, кремів для тортів; желе, джемів, мусів; йогуртів та морозива.
Рекомендована доза: 0,4-1,2%, вміст розчинних сухих речовин 55 -70% у відповідності до заданої рецептури та вимог структури кінцевого продукту.
Ступінь етерифікації 67-72 %
Желирующая сила (SAG) 145-165
Температура желювання Макс 95оС
РН 1% розчину 3,0-3,6
Час желювання (хв.) 10-15
Мікробіологія
Кількість мікроорганізмів
на чашках Петрі макс. 1,000 / г
Дріжджі макс. 100 / г
Бактерії гр.кишкової
палички (коліформи) відсутні в 1,0 г
Сальмонела відсутня в 25 г
Метали:
Миш'як (AS) Макс. 0,5 мг/кг.
Свинець (РB) Макс. 1 мг/кг.
Живильні властивості
(приблизні величини на 100 р.)
Енергетична цінність 500-600 кДж
Білки: -<0,5% Вуглеводи: - 25 - 35% З них цукри: - 25 - 35% Жири: - <0,5%
Рекомендації щодо розчинення:Для розчинення продукту без грудок необхідно:
- попередньо змішати пектин із іншими інгредієнтами у стані порошку і кількісно перенести суміш у рідину при постійному інтенсивному перемішуванні. Продовжити помішування до повного розчинення
- або розчинити порошок в нерозчинному середовищі (масло, цукровий сироп з вмістом сухих речовин > 65 % Brix).
Розчинення продукту залежить від середовища і від процесу: поліпшується при нагріванні (час, температура), і перемішуванні (мішалка, міксер, гомогенізатор).
Повне розчинення продукту досягається при температурі - 80 - 85 ֯С (176 - 185 ֯F). Складніше розчиняти в середовищі з високим вмістом Са 2+ (жорстка вода > 80 ppm Ca 2+ , молоко), у цьому випадку необхідний додатковий час або комлексоутворюючі солі.
Зберігання:
Пектин Cповинен зберігатися в сухому прохолодному місці.
Максимальна температура – 25оС, вологість < 60%.
Термін зберігання 24 місяці.
- Ціна: 55 ₴/100 г