Пектины
Пектин це утворений залишками галактуронової кислоти очищений полісахарид. Пектин міститься у всіх фруктах та ряді морських рослин, але особливо багато його міститься в шкірці цитрусових та яблуках. Пектин є природним загусником, відомим як харчова добавка Е440. Широко застосовується у кулінарії, косметології та медицині.
У кулінарії пектин застосовується як загусник при виробництві цукерок, морозива, фруктових начинок, желе, мармеладу, зефіру, пастили, конфітюрів та джемів.
Пектин не засвоюється травною системою, будучи природним ентеросорбентом. Він сорбує жири та жовчні кислоти у тонкому кишечнику, захищає оболонку шлунково-кишкового тракту, знижує рівень холестерину в крові, сприяє налагодженню правильного обміну речовин, сприяючи виробленню вітамінів та прискорюючи метаболізм. Ці корисні властивості пектину використовують у медицині, вводячи його до складу ліків від запорів та діареї, а також у БАДи, використовуючи сорбентні властивості пектину, що сприяють виведенню з організму важких металів та токсинів.
Добова норма споживання пектину -15г.
в виде галереив виде списка