Кеш'ю — дерево, плід якого є поширеним харчовим продуктом. Батьківщина — Бразилія. Наприкінці 16-го століття закріплений у Східну Африку й Індії й тепер вважається традиційною частиною індійської кухні.
Вигнутий плід має форму великого товстого боба та може досягати понад 2,5 см завдовжки. Здається, що один із його кінців був насильно занурений у грушоподібний виріб (hypoarp), званий яблуком кеш'ю. Яблуко кеш'ю, яке є додатковим фруктом, приблизно втричі більше, ніж справжні плоди, має червонуватий або жовтий колір. Яблука кеш'ю збирають вручну, вигнуті плоди спочатку відокремлюють, а потім висушують на сонці.
Кеш'ю дуже багаті на мінерали, особливо магній, і, як і інші горіхи, надзвичайно корисні для здоров'я серця у разі регулярного вживання.
Кеш'ю може бути включений до раціону або як незалежний харчовий продукт, або як інгредієнт у випічці та інших стравах.
Горіхи кеш'ю перед упаковкою в ящики калібрують. Найпоширенішими є калібри 450, 320 і 240, але трапляється і 180 калібр. Цифра означає кількість горішків, що додаються у фунті (приблизно 454 грами). Отже, 450 калібр — це найдрібніші горішки, 180 — найбільші. Зазвичай кеш'ю на фабриках пакують у герметичне вакуумне паковання вагою 50 або 25 фунтів (22,68 кг і 11,34 кг відповідно), у якому орешки можуть зберігатися в прохолодному місці до двох років. Після розкриття фабричної пачки рекомендується якнайшвидше вжити їх, адже як і будь-який інший горіх кеш'ю містить досить багато жиру, а жир під впливом повітря і світла має властивість прогоркати. Крім того, горішки, що зберігаються за кімнатної температури можуть привабити комах-шкідників. Якщо ж вам усе ж необхідно зберігати горішки деякий нетривалий час, дотримуйтеся нижче приведених порад із зберігання.
Нюанси зберігання кеш'ю в домашніх умовах:
- зберігати кеш'ю треба в прохолодних місцях із мінімальною освітленістю (світло або промені сонця пришвидшують процес появи цвілі та зміни смакових властивостей горіхів), а кімнатна температура сприяє активізації комах-шкодників;
- кеш'ю можна зберігати в холодильнику до місяця або морозильній камері до року, не допускаючи частих перепадів температури (неодноразового заморожування-розморожування);
- зберігати кеш'ю в поліетиленових пакетах можна тільки під час їх заморожування (з пакета обов'язково треба випустити все повітря, тому зручніше використовувати харчову самоуживну плівку);
- для зберігання кеш'ю підходять будь-які контейнери, які можна закрити кришкою (якщо зберігати кеш'ю у відкритому вигляді, то вони швидко стануть маслянистими та почнуть гірчити);
- в холодильнику кеш'ю треба ізолювати від інших харчових продуктів (особливо від копчених, солоних продуктів і приготованих страв);
Основні | |
---|---|
Країна виробник | В'єтнам |
Тип | Кешью |
Вага | 1000 г |
Користувальницькі характеристики | |
Фасовка | zip-lock пакет |
- Ціна: 420 ₴/кг