Рослина Бертоллетія або як його ще називають Бразильський горіх є одним із найбільших дерев Південної Америки. Росте у вологих тропічних лісах Амазонки та доживає до 500 років. Плоди Бразильського горіха примітні великим розміром і дуже високим вмістом жиру, причому основна частина — це ненасичені жирні кислоти, що сприяють очищенню крові від холестерину. У горіху міститься 69% жирів, 13% вуглеводів і 18% білків. Горіх багатий на селен, магній, кальцій, цинк, мідь, калієм, фосфором, натрієм. Широкий і вітамінний ряд цього плоду, у якому містяться вітаміни С, D, Е, пантотенова та фолієва кислоти, вітамінні речовини, що належать до групи В: тіамін, рибофлавін, холін і ніацин. Селен, що входить у велику кількість до складу бразильського горіха, має профілактичний вплив на виникнення та розвиток онкологічних захворювань кишківника, грудей, передміхурової залози, легень. Щоб отримати добову норму селену досить з'їсти 1-2 горіхи. Корисні речовини, що надходять із горіха, допомагають організму впоратися з депресією та стресами. Енергетична цінність горіха — 698 кал на 100 г.
Основні | |
---|---|
Вага | 1 г |
Користувальницькі характеристики | |
Тип | Бразильський горіх |
Фасовка | zip lock пакет |
- Ціна: 400 ₴/кг