Пекан
Пекан — уродженець Північної Америки сьогодні вирощується в Австралії, Іспанії, Мексиці, Франції, Туреччини, Середньої Азії, на Кавказі. В різних країнах його використовували по-різному, наприклад: в Північній Америці горіхи стали обов'язковими в харчуванні, як у звичайні, так і у святкові дні. У Мексиці з цих горіхів готують поживну, енергетично цінне молоко, розтираючи ядра пекана і перемішуючи з водою. Ніжною горіховою масою годують дітей та літніх людей. Вважається, що вони допомагають вижити в будь-яких умовах.Пекан багатий різними мікроелементами і вітамінами, особливо вітамінами А, B, С і е, К та мікроелементами: кальцієм, фосфором, магнієм, калієм, цинком, залізом і ін
Горіхи Пекан зміцнюють судини, запобігають ризик виникнення атеросклерозу і сприяють схудненню. Горіхи покращують згортання крові і є профілактикою хвороб серця і судин. Сприяють виведенню холестерину з організму. Допомагають при мігрені, хворобах кісток та авітамінозі. Володіють антиоксидантними властивостями.
Рекомендований до використання в антихолестериновых дієтах.
в виде галереив виде списка